Geschiedenis en cultuur van brink tot brug

Het Middendorpshuis

Het Streekmuseum van de Oudheidkundige Vereniging is te vinden op de eerste verdieping van het Middendorpshuis aan de Grotestraat 4 te Den Ham. Daar is tevens het Expositiehuis gevestigd waar door het jaar heen verschillende tentoonstellingen worden georganiseerd. Tevens is er ook de gemeentelijke VVV gevestigd, nu onder de naam Twenterand Tourist Info (TTI). 
De openingstijden van Het Middendorpshuis zijn gedurende de winterperiode: dinsdag-, woensdag- en vrijdagmiddag van 13.30 - 16.00 uur, en zaterdagmorgen van 09.30 - 12.30 uur


Wilt u weten welke tentoonstelling of expositie er in het Expositiehuis is, kijk dan op de website van het Expositiehuis: www.expositiehuisdenham.nl
Informatie van de VVV / TTI vindt u op de website www.puurtwenterand.nl

In het Streekmuseum wordt de geschiedenis van Den Ham en Vroomshoop via verschillende thema’s in beeld gebracht. Onderstaand is een filmpje te zien over “Het Middendorpshuis” dat u een kleine impressie geeft van een interessante ontdekkingstocht door de tijd van het oude Den Ham en het jongere geïndustrialiseerde Vroomshoop.

Naast een bezoek aan ons Streekmuseum in Het Middendorpshuis is er ook in de omgeving veel te zien op het gebied van cultuur, historie en natuur(historie). Er zijn verschillende wandelroutes in de nabijgelegen bossen en fietsroutes door de omgeving. Ook worden er in Den Ham en Vroomshoop diverse activiteiten georganiseerd. Voor een volledig en actueel overzicht verwijzen we u graag naar de website van de plaatselijke VVV/TTI.

 

 

Oudheidkundige Vereniging Den Ham-Vroomshoop
Correspondentieadres: Lambertinck 30, 7683 WP Den Ham