Geschiedenis en cultuur van brink tot brug

Algemene informatie

Contactgegevens
secretariaat en ledenadministratie:


Mevr. R. Lenderink,

Telefoon: 0546-673319

E-mail: ria.lenderink@gmail.com

trap middendorpshuis

Oudheidkamer op eerste verdieping Middendorpshuis wordt beter bereikbaar

Na een verbouwing een paar jaar geleden kreeg de VVV (Tourist Info Twenterand) een andere, mooiere plek in het Middendorpshuis te Den Ham. Dat betekende dat de oude toegang naar de oudheidkamer van onze vereniging, op de eerste verdieping, was vervallen, en nu via een andere route verliep: bij de voordeur rechtdoor lopen en daarna de trap naar boven.

Ogenschijnlijk snel en gemakkelijk bereikbaar, maar de trap staat 'met de rug' naar de bezoekers toe, en valt daardoor slecht op. Bovendien is het niet aanlokkelijk om naar boven te lopen, omdat je het gevoel krijgt een donkere ruimte in te lopen. Veel bezoekers gaan dan ook onverrichterzake terug.

Ons bestuur zocht daarom contact met de gemeente Twenterand, eigenaar van het pand, waarbij wij hebben voorgesteld de trap te draaien zodat bezoekers bij binnenkomst meteen de trap naar boven kunnen nemen. Bovendien is het voornemen met bewegingsmelders ervoor te zorgen, dat het licht automatisch aanspringt op de verdieping wanneer zich daar bezoekers melden.

De gemeente bleek bereid een deel van de kosten voor zijn rekening te nemen. Daardoor werd het mogelijk deze 'operatie' uit te voeren. De voorbereidende werkzaamheden worden momenteel verricht en hopelijk kan al deze winter met de werkzaamheden aangevangen worden.

 


 

Oudheidkundige Vereniging Den Ham-Vroomshoop
Correspondentieadres: Lambertinck 30, 7683 WP Den Ham